Sýry

Čerstvý sýr
Cena: 215.00 Kč/kg
Čerstvý farmářský sýr z kravského mléka. (Složení: kravské mléko, syřidlo, mořská sůl)
Čerstvý sýr - olivový
Cena: 249.00 Kč/kg
Čerstvý farmářský sýr z kravského mléka s olivami. (Složení: kravské mléko, syřidlo, mořská sůl, olivy)
Čerstvý sýr - ořechový
Cena: 249.00 Kč/kg
Čerstvý farmářský sýr z kravského mléka s ořechy. (Složení: kravské mléko, syřidlo, mořská sůl, vlašské ořechy)
Čerstvý sýr s Nivou
Cena: 249.00 Kč/kg
Čerstvý farmářský sýr z kravského mléka s nivou. (Složení: kravské mléko, syřidlo, mořská sůl, niva)
Čerstvý sýr uzený
Cena: 249.00 Kč/kg
Uzený sýr z kravského mléka. (Složení: kravské mléko, syřidlo, mořská sůl)
Gothard
Cena: 72.00 Kč/100g
Polotvrdý kozí sýr zrající v celé hmotě Polotvrdý kozí sýr zrající v celé hmotě. Sýr má příjemné aroma, celistvou strukturu s 2mm kůrkou po obvodu, která může barevně přecházet od žluté po béžovou až rezavou. Pro dosažení své typické chutě zraje Gothard nejméně 6–8 týdnů. Výška sýru je 5–7 cm, průměr kola kolem 18 cm s váhou do 2 kg. Náš tip: Pokud byl sýr skladován v chladu, je důležité nechat ho před podáváním cca 20 minut v pokojové teplotě – intenzivněji vynikne chuť a aroma sýra. Složení: kozí mléko, mlékárenská kultura, syřidlo. Uvedená cena za 100 g
Horal
Cena: 57.00 Kč/100g
Mírně dohřívaný a lehce lisovaný polotvrdý horský sýr Kulatý hutný a silný kozí sýr původem ze španělských Pyrenejí má charakteristické aroma a chuť. Zrání trvá 2–5 měsíců a v sýru mohou být oka. Váha bochníků je 1,5–2,0 kg. Náš tip: Pokud byl sýr skladován v chladu, je důležité nechat ho před podáváním cca 20 minut v pokojové teplotě – intenzivněji vynikne chuť a aroma sýra. Uvedená cena je za 100 g
Mladý francouz
Cena: 40.00 Kč/kus
Mladý kozí sýr francouzského typu s ušlechtilou bílou plísní na povrchu Měkký bílý sýr s ušlechtilou plísní na povrchu, který necháváme zrát 4–10 dní. Při delším zrání získává béžové až šedé zbarvení. Skvělý na prkénko i do salátů. Francouz má velikost 6–7 cm, na výšku cca 2,5 cm. Uvedená cena je za kus.
Nakládaný čerstvý sýr
Cena: 249.00 Kč/kg
Čerstvý farmářský nakládaný sýr z kravského mléka. (Složení: kravské mléko, syřidlo, mořská sůl, cibule, česnek, kapie, směs koření na sýr, olej)
Oštěpek
Cena: 283.00 Kč/kg
Oštěpek z kravského mléka. (Složení: kravské mléko, syřidlo, mořská sůl)
Pařený sýr
Cena: 283.00 Kč/kg
Pařený sýr z kravského mléka. (Složení: kravské mléko, syřidlo, mořská sůl)
Pařený sýr uzený
Cena: 285.00 Kč/kg
Uzený pařený sýr z kravského mléka. (Složení: kravské mléko, syřidlo, mořská sůl)
Podzvičinský čerstvý kozí sýr
Cena: 140.00 Kč/300g pevného podílu
Lehce lisovaný čerstvý kozí sýr v syrovátce Jeden z našich bestsellerů! Skvěle se hodí nejenom ke zdravé snídani – pečivo s máslem a plátky čerstvého kozího sýra, ale taktéž do zeleninových salátů. Složení: čerstvý sýr z kozího mléka, syrovátka, jedlá sůl Minimální hmotnost pevného podílu: 300 g
Popelák
Cena: 60.00 Kč/kus
Měkký sýr s ušlechtilou plísní a sýrařským popelem na povrchu Přírodní měkký plnotučný sýr francouzského typu o průměru 9 cm a výšce 2 až 3 cm. Přírodní kůra sýru se sýrařským popelem na povrchu je tvořená kvasinkami a plísní obsaženými v mikroflóře přidané kultury. Sýr zraje po dobu 14 až 21 dnů. „Popelák“ se ve Francii vyrábí v okolí Loiry: v oblasti Sologne či Touraine. Uvedená cena je za 1 kus.
Riccota - syrovátkový sýr
Cena: 113.00 Kč/kg
Syrovátkový sýr z kravského mléka. (Složení: kravské mléko, bittersalz, syrovátka)
Turold
Cena: 57.00 Kč/100g
Polotvrdý zrající kozí sýr s jemnou až smetanovou chutí Zrající polotvrdý sýr s nízko dohřívanou sýřeninou. Plnotučný sýr v sympatickém válečku můžete dát i na gril. Zraje min. 6 týdnů až tři měsíce. Náš tip: Pokud byl sýr skladován v chladu, je důležité nechat ho před podáváním cca 20 minut v pokojové teplotě – intenzivněji vynikne chuť a aroma sýra. Uvedená cena je za 100 g
Zrající sýr
Cena: 350.00 Kč/kg
Zrající sýr z kravského mléka.
Zralý francouz
Cena: 40.00 Kč/kus
Vyzrálý kozí sýr francouzského typu s bílou plísní Měkký kozí sýr s bílou ušlechtilou plísní na povrchu. Při zrání svou bílou barvu postupně mění na béžovou až šedou a získává silnější chuť. Vyzrává 2–3 týdny. Francouz má v průměru 6–7 cm, na výšku cca 2,5 cm. Uvedená cena je za kus.