Už vás někdy hlodala myšlenka, zda je ten český česnek opravdu český a ne čínský, jahoda česká a ne polská, med tuzemský a ne posbíraný z různých (okolních) zemí EU? Zajímá vás původ potravin či produktů a jejich kvalita? Řekne-li se regionální farmář či regionální produkt, mělo by to nepochybně znamenat opravdu regionální, tedy tuzemské. Farmáři v naší databázi, kteří jsou držiteli různých ocenění (regionální potravina, Haná produkt aj.) nebo je po nich požadován certifikát (osvědčení) o pravosti či kvalitě produktů a potravin, mají nyní možnost požádat si o doplnění těchto dokumentů do profilu či přímo k dané potravině.
Farmářská sezóna je sice téměř u konce, avšak v projektu, který jsem si usmyslil založit, není roční období vůbec podstatné. Regionální farmáři je projekt, jehož hlavním cílem je shromažďovat skutečně poctivé farmáře - chovatele, pěstitele, výrobce regionálních produktů (potravin a výrobků) na jednom místě a přiblížit je všem lidem, kteří si v dnešní době uvědomují rozdíly mezi kvalitními produkty (potravinami a výrobky) a prudukty ošizenými, které splňují různé normy jenom proto, že při jejich schvalování byly zalobované nadnárodními společnostmi.
Výsledkem takových produktů jsou pak potraviny či výrobky, které sice splňují schválené normy, ale při čtení informací na obalu takových produktů se člověk často nestačí divit, co jejich užíváním spotřebitel posléze riskuje. Jde především o zdraví! Zdraví máme pouze jedno, každý to již určitě někdy slyšel, bohužel v dnešní době často člověk mladý i v produktivním věku nehledí na prevenci a zdravotní problémy následně "hasí" ve staří (pokud se ho dožije). Přijde mi, jako bych psal PR článek pro zdravotnickou organizaci, avšak není tomu tak. Snažím se jen poukázat na to, že např. heslo "JSTE TO, CO JÍTE!" je skutečně pravdivé a měli bychom na tyto skutečnosti klást větší důraz, ať už u nás samotných tak i u našich dětí.